ASICS GEL KAHANA 6

ezt látjuk futás közben a cipőnből, még innen is szép
ezt látjuk futás közben a cipőnkből, még innen is kellemes darab

Megint eljött az idő egy terep futócipő vásárlásra adtam a fejemet meg a börzézéssel megkeresett pénzemet. Fontossági sorrendet ha figyelmembe vettem volna akkor most egy aszfalt cipőt vettem volna, mert van egy verseny cipőm Nike Free Run 5.0; edző cipőm Nike Dual Fusion ST2 (szétszakadva elöl); terepfutó cipőm Kalenji Kapteren 200 M4 még működik tökéletes de inkább téli használatra jó a talpa miatt (de lehet ezt csak én találtam ki)

Tehát most úgy állok futó cipő ügyileg, hogy kellene egy olyan cipő amit terpere tudok használni és erős a csillapítása. Mivel nem is futok olyan sokat aszfalton, vagyis egyre kevésbé van kedvem a lábamat szétveretni, inkább a természetbe, erdőbe mennék többször. Ott nem annyira monoton a hosszú futás. Pedig idén le szeretném futni a maratoni távot, de azt hiszem terepen is elég jól fel lehet készülni. Példa erre a hétvégi versenyem ami emelkedőn zajlott és 37 km volt. Azt hiszem bőven felér egy “aszfalt maraton” abszolválásával.

Decathlonban, Hervisben és az Intersportban szeretek futócipőt vásárolni mert ezeken a helyeken a végtelenségig lehet próbálni, minden cipőt. Ha bemegyünk egy profi cipőboltba ott is engedik, csak ki szeret az olyan vevőt kiszolgálni aki végigpróbál 10 pár cipőt majd azt mondja egyik sem kell ?! Kellemetlen a szituáció, közben lehet jön egy potenciális vevő, tehát valljuk be hiába profi segítség pénzből élnek ők is. Nekem idő kell a cipők próbálásához és a pénztárcám szűkre van szabva, nincs (és egyre jobban) 20-30.000 Ft egy cipőre. A profi cipőboltokban pedig nem lehet találni ehhez hasonló csemegéket, mint amit tegnap vettem.

Meglátogattuk a szokásos Decathlon áruházunkat, nem elsősorban cipővásárlás miatt. Gyerek és a párom elmentek fürdőruhát nézni. Párom a nagy átalakulás miatt (későbbi blogbejegyzésbe megírom : 3 hónap alatt 8 kg zsírtól szabadítottam meg és +2 kg izmot szedett fel) szintén fürdőruhákat nézett. Kislányom meg lány, ennyi szereti a ruhákat, van még kérdés ?! Szóval ameddig ők ruhanézőben voltak addig én elmentem a ffi futócipőkhöz és levettem a legdrágább cipőt : Asics Gel Nimbus 42.990 ft (ennyit soha nem adnék egy cipőért de megpróbálni legalább megfogom, hogy mi kerül ennyibe, de az ár miatt nem az én “szintem” sem km-ben sem pénzben) felhúztam és éreztem ez igen van csillapítása és jól is néz ki. Addig próbálgattam, futottam a cipőkben míg egy pár polccal odébb (kifutó daraboknál) kezdtem nézni egy Mizuno cipőt. Amikor kint jártunk először Hollandiában a Maraton expon ott vettem észre, hogy nem csak NIKE, Adidas, Asics futócipők vannak.  Olyan komoly Mizuno és Kalenji cipőket azóta sem láttam.

2013 Mizuno stand-Amsterdam
2013 Mizuno stand Amsterdam – volt választék

Visszatérve a blogbejegyzés tárgyához Asics Gel Kahana 6-os terepfutó cipőhöz. Eléggé beleolvadt a környezetébe – a többi cipő között bújt meg, igaz sok nem volt belőle – levettem a polcról és tüzetesen átnéztem.

20140527_175053128_iOS
Igazi terepes (trial) látszik a talpán

Első észrevételek

 • ASICS (nem vagyok márka hű de a név sokat elárul)
 • volt a méretemben !!
 • ára 14.990 !!!!!!!!!!!! 20.000 Ft-ról (ez szintén nagyon fontos kérdés a családi béke, egyensúly megtartása miatt)
 • szépen megtervezett db (nálam ez is fontos)
 • csillapítás saroknál elég nagy (ez terepen is kell)
 • “kapaszkodó” részeket a talpon elég hatásosan kidolgozták
 • saroknál GEL párna
bőséges sarokmagasság
bőséges sarokmagasság +GEL

Felpróbálva tapasztalat

 • nagyon puha a talajon (ez elsőre kicsit furcsa is volt Kalenjihez képest)
 • jól szellőző rész elöl (ez fontos mert jól bele tud izzadni a láb hosszú távon)
 • kényelmes (ez a legfontosabb)
 • megfelelő saroktámasztás
 • ruganyos talp (nem merev, megint a Kalenjihez hasonlítva)
viselhető termék
viselhető termék – megfelelő kapaszkodókkal,

Miután használtam újból írok egy tesztet a tapasztalataimról.

Első használat utáni tapasztalatok

Elmentem futni az új terep cipőmben, megosztom a tapasztalataimat.

Helyszín : Békásmegyer – Nagy-Kevély
Táv : 12 km
Szint : +474 méter
Időjárás : felhős

Felvettem a cipőmet és elindultam “régi” békás felé a buszfórdúlóig. Itt haladt a Kinizsi 100-as útvonala is. Próbának még az is jó, hogy megnézhetem ezt az útvonalat mennyi idő alatt teljesítem, mert amikor a Kinizsi 100-ason mentünk éjszakáztam előző este és nagyon sokan voltak az útvonalon így nem tudtam a saját tempómban futni. Békásmegyerről a pékség elöl indultam most is.

lábon a "szerkezet"
lábon a “szerkezet” indulhat a futás

Nagy-Kevélyig szinte egyenes út vezet a “csúcsig” ami 532 méteren van. Folyamatos szintemelkedéssel kell 6 km-tert megtenni, ennyi a háztól a kilátóig megtett út. Nagyon köves végig úgyhogy igazi terepcipőre van szükség és erős bokára, meg persze nem árt figyelni is egy kicsit a lábunk elé.

Tapasztalat

Nagyon kényelmes, csillapítja a hátsó traktust (pedig felfelé nem is oda helyeződik a testsúly), nem izzad bele a lábam mert a cipő elején található vászon rész nagyon jól szellőzik. Bokámat jól tartja mert ez a része nagyon jól meg van erősítve. Ár-érték arányban nagyon jó vétel volt, csak ajánlani tudom (13.990.- Ft).

UPDATE :

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.