Kétórás maraton

  • kiadó (publisher) : HVG könyvek
  • szerző : Ed Caesar
  • megjelenés : 2017.10.31.
  • terjedelem : 248 oldal
  • ISBN : 978-963-304-510-7
  • ára : 3500  Ft (internetes ár :2975.-Ft)

Ide kattintva tudjátok kedvezményesen megrendelni (PT) 

HVG könyvek – Kétórás Maraton 

A kuponkód (internetes felületen, rendelésnél tudod beütni): JANOS20 !!! -20%

kétórás maraton top

“a kalenjiknek kételkedés nélkül hisznek abban, hogy “bárki tud futni, csak edzés kérdése az egész”

Mindenki eljátszik a gondolattal, hogy egyszer az életében teljesíti a maratoni távot, vagy bakkancalistán szerepel. Vannak akik már megtették az első lépéseket és futnak, kocognak is, de vannak az elit futók akik ebből élnek. Maraton teljesítésénél magunkkal és az idővel harcolunk ez a kettős egy örök dilemma. Hol a határ ? Vajon a maraton teljesítése tényleg akkora örömöt okoz ? Nem okoz fájdalmat ha a határainkat feszegetjük ? Nem egy irreális időt tűzünk célul magunk elé ?  Lehetséges lefutni 2:00:00 belül a maratoni távot ? Kik azok akik erre képesek lehetnek ? Milyen adottságok kellenek a rekordidő megdöntéséhez ? Ilyen ehhez hasonló kérdésekre kapunk választ a könyvből………

“…az ember azért fejlődött pontosan a ma ismert alakjára, mert a távfutó vadászat szakértője volt……”

Egyre több ember veszi észre, hogy a pénz nem minden hiszen az egészség jóval ezelőtti prioritás. Sokan kezdenek bele a mozgás, futás, kocogás ezen formájába. A maraton teljesítése viszont jóval több mint hobbi sportolás. Nagyon komoly és hosszú idejű felkészülést igényel. Nem lehet pár hetes edzéssel odaállni a 4200 méternek.

Könyvről

Mi kell egy kétórás maraton lefutásához ? Hogyan dől el fejben vagy a testben ? Mennyit tudunk hozzátenni lélekben az eredmény eléréséhez. Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kapunk választ a könyvből.

“Minden hosszútávfutó tudja, hogy a kitartás kulcsa nem kizárólag a verejtékmirigyekben rejlik. Szükséges hozzá a képzelet is.”………olyanra kell gondolnunk, ami nincs a szemünk előtt.”

Többek között korunk legjobb hosszútávfutóinak élet történetei, maratonjai és csúcstartásuk elérése olvashatóak ebben a könyvben.

Samuel Kamau Wanjiru

  • magasság : 163 cm
  • súlya : 51 kg

(Nyahururu, 1986. november 10. – Nyahururu, 2011. május 15.) kenyai hosszútávfutó, a maratonfutás 2008-as olimpiai bajnoka.

Samuel_Wanjiru 2008_Summer_Olympics
Samuel Kamau Wanjiru
Jonathan Maiyo
Jonathan Maiyo
Geoffrey Kipsang Kamworor
Geoffrey Kipsang Kamworor
geoffrey_mutai_of_kenya_breaks_the_finish_line
Geoffrey Mutai
Moses Mosop
Moses Mosop
Haile Bebrselassie
Haile Gebrselassie

Eliud Kipchoge

Eliud Kipchoge (Nandi megye(wd), 1984. november 5. –) olimpiai- és világbajnok kenyai hosszútávfutó.

UPDATE : 2018.09.16. 11:30

Eliud Kipchoge MEGDÖNTÖTTE A MARATONI VILÁGCSÚCSOT !!!!!

ÚJ REKORD : 2:01:39

2018.09.14. Eliud Kipchoge - Berlin WR.jpg

Jómagam azoknak a népes táborát képviselem akik többször is lefutották a klasszikus távot (7x ebből 2x terepen több mint 1300 méter szintemelkedéssel 1x nagyatádi Extrememan teljesítésével ami előtt úsztam 3800 métert majd rögtön kerékpároztam 180 km és utána teljesítettem a 42 km futást), de kifejezetten kijelenthetem, hogy nem egy felemelő érzés. Maratoni táv teljesítését csak azoknak ajánlom akik szeretik sanyargatni magukat és keresik az élet értelmét, keresik önmagukat és a célokat az életben. Fájni fog, ha nem is a versenyen a teljesítés napján akkor a felkészülés során sokszor mert ki kell lépni a komfort zónánkból ahhoz, hogy megfelelő edzettséggel tudjunk odaállni a starthoz .

Mondjuk ezekben a cipőkben amit a NIKE erre a világrekord kísérletre fejlesztett ki. Kipchoge és a “nyulak” iramfutók (pacerek)  a lábukon hordtak a kísérlet során.

two hour wr pacer.jpg

De szó esik a könyvben az Adidas (Adidas “Sub-2” ) futó cipő fejlesztéseinek eredménye a Maratoni csúcsidők elérésében aminek a tervezője Andi Barr skót termékfejlesztő volt. 

Ajánlom akár egy ráhangolódásnak erre a nem mindennapi teljesítményre is ezt a könyvet. Aki nem szeretné lefutni csak a gondolattal játszik vagy tervbe van véve és még a teljesítés előtt áll akkor azoknak is nyugodt szívvel ajánlom ezt a könyvet megértéséül a maratoni távnak.  Akik teljesítették már többször azoknak azért lesz érdekes ez a könyv mert a másodpercekkel való játék, gondolata hihetetlen magasságokba repíti az érdeklődőt és szinte olvasás közben teljesíti a távot.

Eliud Kipchoge of Kenya attempts to run a marathon in under two hours

Lehet egy jó karácsonyi ajándék is a fa alá, hiszen mi triatlonosok, futók sportolók szeretünk erről olvasni. Nekem alapműként és a többi sporttal kapcsolatos könyv között szerepel a könyvespolcomon.

“A végső határokat a köztünk lévő álmodozókon kívül más nem láthatja”