Endomondo

endomondo-sports-tracker-iphone-android-symbian-blackberry-logo_0

Egyre többen futnak, sportolnak. Ez jó dolog és az okostelefonok ebben segítségünkre is tudnak lenni ha megfelelő szoftvert letöltjük hozzá. Másodsorban az életünk és a zsebünk része a mindennapokban a mobilunk. Akkor miért ne lehetne az edzőtársunk ha már együtt mozog velünk szó szerint 🙂

PC-s verzió bemutatása, beállítások, kezdeti lépések  Youtube-on :

Update : 2019 .01.24.

Egy frissítés jelent meg, ami összesíti az eddigi tevékenységeinket. Nemcsak a sajátunkat láthatjuk, hanem barátaink statisztikáit is böngészhetjük 🙂

screenshot_20190124-044727_endomondo7727407129139746062.jpg

Miért jó monitorozni az edzéseinket ? Mert motiváló és nem utolsó sorban edzés, sportforma elérése szempontjából már idejétmúlt az edzések felírása kockás füzetbe. Edzettséget, sportformát (versenyre készülést) úgy tudjuk elérni : “rendszeresen és tervszerűen végzett optimális terhelésű edzések hatására fizikai- és pszichikai változások, alkalmazkodások alakulnak ki a sportoló szervezetében.”

Forrás : dr. Szakály Zsolt – Sportedzés

Két verziója van FREE ingyenes és a PREMIUM fizetős. Ha csak letöltjük és regisztrálunk semmiben nem fogunk hiányt szenvedni. Ingyenes verzióban nagyon sok infót és adatot láthatunk a napi sportolásunkról.

Felsorolom mit kapunk ingyenesen :

Akár mobilon vagy PC-n regisztrálunk, mindkét felületen vissza tudjuk nézni a tevékenységünket, sportolásunkat !!! Mindkét eszközön ingyenes.

 • számtalan sport közül választhatjuk ki mit szeretnénk tevékenykedni
 • hangalapú visszajelzés időközönként (beállítás kérdése csak)
 • még a nyelvet is beállíthatjuk, hogy milyen nyelven szóljon hozzánk
 • ha van szívpántunk akkor a pulzusunkat is láthatjuk, monitorozhatjuk
 • gps útvonal vezetés LIVE !!
  • megtett út
  • sebesség – perc / km (biciklinél km/h)
  • sportolással eltelt idő
  • szintemelkedés térképet
 • fényképet illeszthetünk a tevékenységünkhöz 🙂
 • lehet megjegyzéseket hozzáfűzni a tevékenységhez
 • lehet ismerősöket felvenni barátaink közé (így motiválóbb)
 • ismerőseinknek a tevékenység alatt küldhetünk üzenetet és LIKE-ot
 • napi, heti, havi bontásban megnézhetjük az addigi teljesítményünket
 • challenge (kihívások) – számtalan közül választhatunk ami nagyon motiváló tud lenni. Akár barátaink ellen, akár az endomondó hatalmas közösségében lévő emberekkel

LIVE funkció

Később is említés teszek erről bővebben. Ha elmegyünk otthonról és bekapcsoljuk az Endomondót az otthon aggódó hozzátartozók figyelhetik merre járunk élőben. Kirándulásnál nagyon jól jön, de ha csak valaki aggódóbb a szeretteire akkor is hasznos tud lenni. Ehhez nem kell semmit tenni csak az otthon lévő családtag, barát belép a saját jelszavával az Endomondóra, rákeres arra aki szeretne látni (friends) és máris küldhet akár üzenetet élőben vagy kommentelheti a tevékenységet. Inspiráló tud lenni és nem utolsó sorban biztonsági funkció is. Jómagam a fehérje+CH turmixom időben elkészítésére szoktuk használni, mire hazaérek kész a turmixom 🙂

Fizetős verziót azoknak ajánlom akik jobban bele szeretnének látni a számokba, statisztikákat böngészni esetlegesen az adott időjárást is megtudhatják, láthatják utólagosan is az edzésük mellet. Előre meghatározott edzések közül is választhatnak és próbálhatják ki magukat és egy kicsit tudatosabban készülhetnek fel egy adott versenyre.

Mennyibe kerül ha PREMIUM (fizetős) változatot szeretnénk ? Részemről soknak tartom bár ha azt nézem, hogy éves díjról beszélünk akkor visszaosztva havi szintre akkor már nem megterhelő…..de ezt mindenki saját maga döntse el.

 1. 30 $ / év (kb.9000 ft)
 2. 5,99 $ / hónap (1800 ft)

payment information

Mit kapunk a PREMIUM verzióban ?!

pl. nem lesznek reklámok a programban 🙂

free or premium.jpg

FONTOS-ÉRDEKES FUNKCIÓK !!!!

HR bpm – Pulzusmérés

Kellően jól, összeszedetten láthatjuk edzéseinket, túrázásunkat, szintemelkedésünket, tempónkat és ha össze párosítjuk a mellkéspántunkkal akkor a HR (heart rate) percenkénti szívütésünket is egy sport tevékenység alatt.

HR monitor settings

Miért kell ez nekünk ? Miért jó az ha látjuk ? Mit olvashatunk ki ezekből a számokból ? Nem vagyunk mi orvosok jöhetnek a kérdések ?

Egyszerű mint az egyszeregy. Egyetlen olyan objektív visszajelzés van a testünkről ami az szervezet válasza az őt ért ingerről (stresszről). Igen stressz, mert az edzés is egyfajta inger. Igaz közben boldogság hormon is szabadul fel, de akkor is egy inger amire a szervezet válaszolni fog. Keringési rendszerünk jobban fog teljesíteni azaz szív, tüdő, erek, mind több oxigént kapnak ezáltal javulni fog a hatékonyságuk, kitisztul a tüdőnk, agyunk megfelelő mennyiségű oxigént kap ami amúgy a hétköznapokban (főleg ha irodában egy számítógép előtt ülve kicsi az esélye a klímás irodában)

Tehát a pulzusunk monitorozása a legfontosabb edzés közben. Nem a táv !! Nagy tévedésben vannak azok akik a távolságot gyűjtik és nem a hatásfokra törekednek. Ez főleg kezdőknek mondom, ajánlom. Nem szabad full power-el futni a Margit-szigeten, nem ettől leszünk edzettek. Ha az alap-állóképességünk nincs meg akkor addig felesleges erősködnünk ilyen téren. Edzünk 50-60%-án a maximális pulzusunknak. Kinek mennyi a max.pulzusa és a mi a megfelelő pulzus futás alatt, erről írtam egy másik blogbejegyzést olvassátok el ott bővebben kifejtem.

Futás alatt a megfelelő pulzus című bejegyzés

Ha nem akarunk vagy nem tudunk elmenni egy teljesítmény diagnosztikára ki is számolhatjuk. Erre van a Karvonen képlet, de ne a 220-életkort alkalmazzuk a max pulzus meghatározására. Ezt is csak akkor ha soha nem futottunk max. pulzuson.

Link : Karvonen képlet kiszámolása

LIVE – nyomkövetés otthonról 🙂

Megemlítenék még egy olyan számomra – és talán mások számára is hasznos lehet – fontos dolgot ami a hozzátartozóinkat megnyugtathatja hol merre járunk, futunk, túrázunk stb.

Ez a LIVE funkció !! Mit jelent ez ? Miért fontos ?

Futás valamiért sokaknak magányos kikapcsolódást jelent. Szeretnek egyedül a gondjaikkal elmélyedve azoktól a futás, edzés során megszabadulni. Ezért amikor elmennek kirándulni, futni, kikapcsolódni vagy akár csak sétálni jó ha az otthoniak nem aggódnak közben merre lehet. Nem utolsó szempont az sem ha valami történik velünk akkor tudnak segítséget hívni annak aki pl. egy erdőben eltévedt vagy balesete történt. Higgyétek el és sokat futok terepen és bárkivel megeshet, hogy baja esik. Elég egy rossz mozdulat, lépés és ott a bokaficam, húzódás, törés. Ekkor az embernek nincs sem ereje sem megfelelő tájékozódása arra pontosan hol is van. Nem olyan az erdőben a tájékozódási képességünk, hogy pontosan meg tudjuk ítélni merre vagyunk. Fák, bokrok, sziklák, növények vannak körülöttünk. Ebben tud segítségünkre lenni pl. az Endomondo. Pontosan be tudja határolni (hiszen GPS) hol vagyunk és otthonról látjuk hol tartózkodik a szerettünk, hova kell küldeni a segítséget vagy mi hova menjünk érte.

Meg kell említenem azt is sajnos sok embert ér, molesztálás futás közben. Volt már haláleset is nem egyszer. Ezért ha a mobilunkon megy az alkalmazás talán az akinél van a telefon és az aki otthon van nyomon tudja követni merre jár.

Van egy kicsit vidámabb alkalmazási területe a dolognak az ami engem attól függetlenül, hogy órát használok az edzéseim monitorozására még mindig az Endomondo szoftvert futtatom a telefonomon, egyszerű indok : elmegyek terepfutásra, edzéseimre hol hosszabb hol rövidebb távokra. Otthon kedvesem mindig dilemmába volt, hogy mikor készüljön el az ebéddel, turmixommal ?! Ez is megoldódott ezzel a szoftverrel. Csak elég rátekintenie akár mobillal hol járok az endomondo monitorozza folyamatosan. Persze ehhez folyamatos net szükséges, de igazán elenyésző és minimális adatforgalmat generál. 2010-óta használom van tapasztalatom ebben.

Megj : ha nincs net a telefonon (bár ez már sztem mindenkinek van, de ha elfogy pl) akkor még mutatja merre jársz tehát a GPS működik hiszen az a telefon egy egysége, de a térkép utólag lesz hozzátöltve amikor hazamész és lesz megfelelő jelerősségű internet.
PEP TALK and comment – beszélgetés, üzenet küldés

Nekem még érdekes, motiváló tud lenni, hogy a futásom, versenyem alatt tudnak a barátaim üzeneteket küldeni az edzés, verseny alatt is, és ezzel mint otthonról (nem mindenki tud ott lenni az adott versenyemen) tud szurkolni, biztatni és motiválni. Igaz futás közben nem a telefonunkat fogjuk nézni, ha nem bírjuk már vagy kirándulás, túrázás közben nagyon jól esik ha ilyen üzeneteket kapunk : “hajrá Jani” vagy “nincs sok hátra” és “jó a tempód” is kellően motiváló tud lenni.

pep talk and comment

FÉNYKÉPEK – hozzáillesztése edzéseinkhez

Ez is egy kellemes funkció. Milyen jó amikor nagyon szép helyen vagyunk és ezt meg tudjuk osztani barátainkkal, szeretteinkkel akik szintén Endomondót használnak. Edzés befejezése után tudjuk megtenni ezt. A zöld színű plusz jelre kattintva tudjuk hozzácsatolni a telefonunkkal készített képet, de akár ezt otthonról is meg tudjuk tenni számítógépen tárolt képekkel.

pictures

SZOFTVER TESZT

Endomondo program túrázást, futást, sétálás, nordik-walking és más sok-sok sportágakat monitorozó szoftver. Minden platformon megtalálható, használata könnyű, átlátható. Röviden bemutatom használatát elmondom saját tapasztalatomat és összehasonlítom más futást monitorozó szoftverekkel (pl.Sports-Tracker, NIKE+, Adidas MiCoach)

Van természetesen fizetős verziója, de elsőként azt javaslom, próbáljátok ki a FREE verziót és utána nyúljatok bele a zsebetekbe ha szükségesnek látjátok vagy ha komolyan többet futtok. Használatakor, mint fentebb írtam párosítható pulzus mérő pánttal ami nagyon hasznos és egyes esetekben szükséges is tud lenni. Nem utolsó sorban költséghatékony hiszen csak egy pulzusmérő pánt beszerzése szükséges, amit csak futáskor, edzéskor kell felvenni.

Sok helyen lehet venni és sokfélét. Ha tudja a BT jelátvitelt akkor már párosítható lesz a telefonnal, vagyis az Endomondo szoftverrel.

Geonaute BT.jpg
ANT+ technológiával azaz zárt rendszer

Párosítás lépései
Telefonon az Endomondo menüjében

 • More….(több)
 • Settings – beállitások
 • Accessory settings – tartozék beállítások

HR monitor settings

Majd a szoftveren bekapcsoljuk hogy “ON”

BT Classic sensor ON

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Milyen platformokon futtatható :

 1. Apple OS iPhone
 2. Android operációs rendszereket futtató telefonok
 3. WP8 operációs rendszereket futtató telefonok
 4. Blackberry 10-es telefonon is futtatható (2013.05.)link : Blackberry Endomondo app
 5. asztali MAC-en, PC-n

Egyszerű regisztráció nélkül is azonnal mehetünk edzeni utána is ráérünk létrehozni accountunkat. Az összes ilyen jellegű szoftver ingyenesen letölthető a megfelelő hardverre, de ha van is esetleges a fizetős része természetesen akkor az több szolgáltatást ad. Ingyenes része teljes értékű tehát nem kell félni attól, hogy csak bizonyos részek használhatóak a szoftverben.

Ha feltelepítettük a tulajdonunkban levő készülékre (Android, Apple, WP8, Blacberry 10) nincs más dolgunk mint egy próba képen elindulni és a start gombot megnyomni – előtte ellenőrizzük van-e GPS jelünk – vagy 10 mp-es késleltetés gombot megnyomni így van 10 mp míg elindul a monitorozás.(ezt is be lehet állítani későbbi indulásra mutatom a képen hol)

indulhat a futás
indulhat a futás

A fő képernyőn beállíthatjuk, hogy elsősorban milyen tevékenységet csinálunk. Itt válaszuk ki mit fogunk csinálni. Ezt is lehet változtatni természetesen.Amit utoljára csináltunk legközelebb azzal indul, tehát ha több sportágat monitorozunk ezek között tudunk változtatni.

Hol azt itt ezen a képen mutatom

Workout start screen - sport settings

Sportok listája amit monitorozhatunk majd az edzés végén visszanézhetünk a teljesség igénye nélkül.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 • walking – gyaloglás
 • running – futás
 • hiking – hegymászás
 • cycling – biciklizés
 • mountain biking – hegyi kerékpározás
 • skating –
 • roller skating – görkorcsolyázás
 • skiing – sielés
 • evezés

Majd válaszuk ki milyen adatokat szeretnénk látni futás közben, ikonokra kattintva tudod átállítani. Tehát ha a nagyban szeretnéd látni az időt mióta futsz akkor arra kattintva tudod kiválasztani vagy megváltoztatni.

Workout start screen

 • distance – megtett távolság
 • duration – ennyi ideje kezdtük el a gyakorlatunkat
 • pace sec/km – milyen perc/km a tempónk
 • avg pace – átlag tempónk

Ha ezeket beállítottuk, már csak a sportra figyeljünk mert a program bemondja (alapbeállítás) km-ként angolul a következő adatokat :

 • megtett távolság
 • mennyi ideje edzünk
 • aktuális tempónk

Sok embertől jött a kérdés, hogy ezt hol lehet bekapcsolni ? Mármint hogy beszéljen az edzés közben bizonyos kilométerenként. Notifications menüben !!!

Ez látható a PC-n egy nagyon látványos grafikonokon ábrázolja ha már futottunk valamennyit…..

Van napi (day) heti (week) havi (moth) és éves (year) összesítésre, nézetre lehetőségünk. Ezeket az adatokat tudjuk sportágra lebontva nézni. Tehát ha több sportot is csináltunk meg tudjuk nézni csak a futásainkat vagy csak a biciklizéseket.

Endomondo heti statisztika
Endomondo heti statisztikám

Összesítés nézet (History)

Ha esetleg távolságra (distance) szeretnénk megnézni mik voltak a legnagyobb futásaink akkor rákattintva a feliratra ezek szerint rendezi növekvő vagy csökkenő sorrendbe, de a legtöbbet elégetett kalória szerint is tudjuk elemezni edzéseinket futásainkat.

History.jpg

Érdekesség – vicces

Ha már régóta használjuk a szoftvert vagy csak kíváncsiak vagyunk mennyit edzettünk és ezt úgy kapjuk meg, hogy mennyi hamburgert égettünk ? vagy hogy körbekerültük-e már a gyűjtött kilométerekkel a földet akkor azt meg tudjuk nézni a profilunkra kattintva (my profile) menüpont alatt is.

Overall summary

De van egy komolyabb statisztika is ahol összegezve találjuk a legjobb időinket. Itt van lehetőség pl. a cooper teszten (12 minute test) a legjobb időeredményt megtekinteni vagy a legjobb 10k-s vagy 21k esetleg 42k eredményt is láthatjuk. Persze előfordulnak hülyeségek is. Ezekre ha ráállunk a kurzorral (egér mutatója) akkor meg is tudjuk nézni az adott edzést hol, mikor értük el ezt a legjobb eredményt.

Summary.jpg

Ha az adott edzéseinkhez hozzá szeretnénk utólagosan adni adatokat (pl HR pulzust) vagy véletlenül biciklizést indítottunk el, de valójában futni voltunk akkor ennek megváltoztatására is van lehetőség.

edit.jpg

Így néz ki az “edit” javítási felület. Akár az időt, távolságot, emelkedés,(ascent) süllyedés (descent) átlag pulzust (avg heart rate) maximális pulzust (max heart rate) tudjuk utólagosan felvinni vagy megváltoztatni, de hasznos ha .gpx vagy .tcx file-ból feltöltött adatokat akarunk javítani.

edit your workout.jpg

Van lehetőségünk más szoftverből (garmin, adidas micoach, sports-tracker stb..) feltölteni a futásunkat, edzésünket mert kezeli a .gpx és .tcx (ez tartalmazza a HR adatokat is) kiterjesztésű file-okat. Ezt a kiterjesztést használja tulajdonképpen majdnem minden GPS-t kezelő szerkezet. Sokszor én is használok más szoftvert edzés közben, utána átimportálom futásaimat. De a szoftverrel lehetőséget ad saját útvonalat is felvinni a futásaink közé. Ez akkor jó ha van egy megadott útvonalunk amin szeretünk állandóan futni.

Képernyőfotó 2014-03-21 - 11.16.16
sok más programmal ellentételben az emdomondo kezeli a .gpx file-okat

Ha megvagyunk egy futással – amit telefonon rögzítettünk – automatikusan szinkronizálja az edzésünket. Persze ehhez feltétel, hogy legyen internet hozzáférésünk (wifi vagy mobilnet).
Nagyon sok adatot tudunk elemezni ha tényleg komolyan gondoljuk a fejlődésünk figyelését.
Lássuk melyek ezek :

 • Láthatjuk ikonnal (nyúl) a leggyorsabb perc/kilométerünket, (teknősbéka képében) pedig a leglassabb perc/kilométerünket.
 • Min./Max Altitude – Szintemelkedést is nagyon fontos látnunk, hiszen nem mindegy milyen magasságokba futunk fel egy adott szakaszon.
 • Total Ascent/Descent – Minimum és maximum emelkedést le tudjuk olvasni, a teljes szintemelkedést és szint csökkenést is.
 • AVG./Max Heart Rate – Ha van mellkaspántunk és össze tudtuk hangolni a szoftverrel akkor pontosan kijelzi a rögzített értékeket. Maximum és átlag értéket is fel tudunk vinni utólagosan ha más rendszerrel (zárt rendszerű) működő mellkaspántunk van. Pl. Kalenji óra csak a saját szívpántjával kommunikál
Ez egy 21 km-es futásom szinttérképe (képre kattintva nagyítható)
 • Duration – mennyi időt töltöttünk futással (edzéssel)
 • Distance – megtett távolságot is természetesen visszanézhetjük
 • Calories – elégetett kcal (előtte érdemes az adatainkat megadni)
 • Weather – itt pedig az időjárást látjuk

Challenge – motivációs (szak)kör

Vannak közösségi, motivációs lehetőségek “Challenge” vagy más néven kihívások. Ezt te magad is létrehozhatsz vagy csatlakozhatsz egy közösséghez, kihíváshoz. Jópofa és motiváló tud lenni. Lehetőségek és a hülyeségek tárháza végtelen, érdemes szemezgetni közöttük van egy pár nagyon érdekes is.

Challenge success összes futott kilométer.jpg

Másokkal szembeni állásodat is meg tudod tekinteni a kihívásban. Valakinek ez motiváló valakit lehet még több edzésre ösztönöz. Barátainkat, ismerőseinket láthatjuk hogyan állunk velük szemben a statisztikában 🙂

challenge list

Barátaink, ismerőseink megkeresése

Erre is van lehetőség. Hogyan ? Kétféle módon : vagy tudjuk a felhasználó nevét és ez alapján keresünk rá ? Vagy tudjuk hol futkorászik és ha nyilvánossá van téve az edzései akkor láthatjuk őt és felvehetjük barátaink, ismerőseink közé. Ez motiváló tud lenni hiszen ha ő elindul akkor mi sem tétlenkedhetünk otthon 🙂

find friends

Térképen települések, helyek alapján is tudunk keresni barátokat.

find friends with route.jpg

Térkép oldalán található + ikonra kattintgatva tudjuk az adott település, várost kinagyítani és máris látjuk a sportolók tevékenységét.

find friends with route zoom.jpg

HA KÉRDÉS VAGY ÉSZREVÉTEL , ESETLEG ÖTLET VAN AZ ENDOMONDOVAL KAPCSOLATBAN ÍRJATOK NYUGODTAN

Endomondo” bejegyzéshez 25 hozzászólás

 1. Kedves János! Az applikáció használatával kapcsolatban szeretnék kérdezni. Hiába töltöttem fel az edzéseimet és állítottam publikusra, ha rákeresek az útvonalak fülön, nem jeleníti meg őket a térképen. Mi lehet a probléma?
  Válaszod előre is köszönöm!
  Anikó

  1. Szia Anikó !

   Az endomondo programról van szó ? Ha igen akkor én nem tudok arról, hogy ezt lehetne látni a térképen. Gondolom arra szeretnéd használni, hogy más is láthassa ? Ha igen akkor csak annyi, hogy legyen neki is accountja (felhasználó fiókja) és onnantól tud “LIVE” is követni minden futásodnál.

   Ha nem akkor írd meg az email címemre pontosan mire gondolsz ?!

   Szia
   Jánosfut

   1. Szia János! Igen az Endomondora gondolok, mert ha rámegyek a Routes-ra, akkor adott területre/településre keresve megjeleníti, hogy ki milyen sportágban, milyen utat járt be, milyen teljesítménnyel. De én a saját feltöltött edzésemet nem látom, illetve más felhasználóként való belépéskor rákeresve sem látom. Az edzésnél állítható két helyen, hogy publikus legyen, ez megtörtént, illetve a settingsben is a személyes adatokon kívül az edzésre vonatkozó paramétereket publikusra állítottam. Lehet ezt máshol is állítani? Nem értem, miért nem érhető el a túra útvonala 😦
    Köszönöm,
    Anikó

   2. Megnéztem az endomondo programban amit mondasz……
    Ahol futsz azt el kell menteni saját útvonalként csak akkor lehet látni. De a napi futásaidat csak úgy láthatja más is ahogy mondtam. Mondjuk jó lenne tudni mi a cél ? Miért kellene láthatóvá tenni ?

 2. Nóra Eck

  Kedves János!

  Az Endomondoban jól működik a barátok hozzáadása. Szeretném kérdezni, hogy barát törlése hogyan lehetséges? Sajnos nem találtam meg.

  Előre is köszönöm,

  Nóra

  1. Szia Nóra !

   “Friends” kattintva megjelenik jobb oldalt “Remove” gomb és erre kattintva tudod eltávolítani az ismerőseid közül.

   János

 3. tyson pikachu

  Szia János!

  Én egy közel 40 éves férfi vagyok, és fogyás céljából kezdenék el rendszeresen gyalogolni. Még soha nem használtam semmilyen alkalmazást testmozgáshoz, és igazából a technika világában sem vagyok túlságosan otthon. Ezt a szoftvert tudod ajánlani abban az esetben ha nekem csak a megtett távolság és idő a lényeg? Vagy van ennél egyszerűbb is ilyen célra? A pontosság elég fontos lenne 🙂
  Kifejezetten nem szeretném megosztani másokkal az eredményeimet, nem akarom ezzel az ismerőseimet szórakoztatni 😀
  Remélem nem kérdeztem nagy butaságokat és várom válaszod 🙂
  Üdv,
  József

  1. Hello József !

   Szerintem tökéletes választás az Endomondo. Igaz van többféle ilyen jellegű alkalmazás okostelefonokra. Kinek mi tetszik meg. Pontosság inkább a telefon hardveres specifikációjától függ (pl. milyen gps vevő van benne ? ) Nekem személyes tapasztalatom van, évekig használtam a Sports-trackert is és az Endomondót pontosan mérnek. Igaz egy különálló gos vevő sokkal pontosabb. Persze nem km-es eltérésre kell gondolni hanem méteres, persze ez is függ a megtett távolságtól, terepviszonyoktól stb…..Még mindig, minden edzésemmel használom mivel a “LiIve” funkciója nagyon hasznos. Otthon látják merre biciklizem, futok ha terepen vagyok és ha valami történik akkor tudják hova jöjjenek értem.
   U.i. : pontosan akkor van a kaja az asztalon amikor hazaérek az edzésről 😉

   Kérdéseidre a válasz : alapállásban nem osztja meg az ismerőseiddel a sportolásodat (nem is szeretik az emberek) bár ha valami nagyobb túrát csinálsz akkor érdekes lehet az útvonal. Ezt külön lehet beállítani.
   Nem fizetős verziónál : bemondja ha akarod a megtett távolságot, eltelt időt. Továbbiak fizetősek.
   Lehet szívpánttal (HR Belt) csatlakoztatni és így profi eszközzé lehet varázsolni és kicsit információ dúsabb a testedzés. Ha gyalogolsz akkor meg főleg fontos milyen módon és irányba változik a pulzusod terhelés során.

   Pontosság : erre válaszoltam a felvezető szövegben. Pontosság a mobil készüléktől függ nem a szoftvertől. Műholdakat a telefon gps egysége fogja be a szoftver csak kijelzi az adatokat.

   Ha van még kérdés nyugodtan keress !

   Tengermély tiszteletem

   János fut, úszik,teker

 4. Szia János!

  Először is szeretnék gratulálni az elért eredményeidhez és a kitartásodhoz! Nem semmi!

  Utolsó mentsvárként fordulok hozzád, senkitől nem kaptam kérdésemre választ, nem tudtak nekem segíteni. Az Endomondót több mint egy éve használom és nagyon szeretem. Egyik alkalommal kikapcsoltam a hangot, a funkciót, hogy ne mondja be kilométerenként a megtett távolságot, időt, tempót. Azonban amikor legközelebb bekapcsoltam ezt a funkciót, nem működött és azóta sem hajlandó “beszélni”. Az a furcsa, hangosan visszaszámol, bemondja, hogy “go”, ha megállok vagy visszafordulok, azt is bemondja. De kilométerenként nem szól hozzám egy szót sem 😦

  Többféle módon próbáltam “kicselezni”. Leszedtem a telefonomról és újratelepítettem. Nem segített. Próbáltam más e-mail-címmel. Az sem jött össze. A héten új telefont vettem, teljesen új e-mail-címmel regisztráltam és most sem működik ez az egyetlen funkció. Van valami ötleted? Engem nagyon bosszant, mert jó lenne, ha hallhatnám, hogy haladok….

  A probléma nem lehet telefonprobléma, mert mint mondtam, először működött a funkció. Most egy Samsung Galaxy S7 Edge telefonra telepítettem, nem lehet gond…. A kezdő képernyőn ezek láthatók: distance, duration, pace min/km, és calories

  Előre is köszönöm szépen, ha válaszolsz:

  Ági

  1. Szia Ági !

   Köszönöm a dicséretet.

   Nekem is volt ilyen problémám, de aztán rájöttem 🙂
   Endomondóban / settings / audio settings / select voice
   Ha itt beálítottad utána bszélni fog !

   Ha van még lérdés írj nyugodtan…..

   János (fut, uszik, teker)

   1. Kedves János!

    Aztaaaaa! És tényleg! Ki is próbáltam. Végre beszél! Nagyon szépen köszönöm. És az a vicc, hogy pont azon gondolkodtam, hogy állítgatok, de nem láttam összefüggést. Mert ugye egyes dolgokat meg mondott nekem…..

    Még egyszer köszönöm szépen a segítséget!

    Ági

 5. Szia. Én régóta használom az endomondót kerékpározáshoz. Azt szeretném kérdezni ha ant mellkaspánttal akarom a pulzusom mérni ahhoz kellaz alkalmazáson belül prémiumot venni hozzá? Előre is köszönöm a választ 🙂

 6. Visszajelzés: Intersport terepfélmaraton |

 7. Visszajelzés: Évszámfutás 2019 |

 8. haramia70

  Szia János!

  Segítségre lenne szükségem. A telefonomon lévő Endomondo app, miért nem szinkronizál a webes endomondoval? Október óta használom telefonon az appot. 2 hete vettem egy garmin órát, de azt csak a webes felülettel tudtam szinkronizálni😕

  1. Hello Haramia70 !

   Ötletem : mert nincs regisztrálva a neved. Ha beregisztráltál akkor : LOGIN és látod az edzéseidet.
   Kérdés : látod az összes elöző edzésedet telefonon az applilációban ?

   1. haramia70

    Azt gondolom, hogy regisztrálva vagyok.
    A telefonon csak azokat nem látom, amit már az órával mértem. Azokat én raktam át a webesre, most meg beállítottam az automatikus küldést. De a telefonos appra nem küldi😕

 9. Visszajelzés: Evezz a Romaiért – mi is vízre szálltunk | Jánosfut

 10. Visszajelzés: Huawei Watch GT – 1 hétig bírja sportolással ?! | János (Fut-úszik-teker)

 11. Peter Baunok

  Nekem a fentebb láthetó Geonaute (Decathlon) övem van, amivel Huawei Mate 20 Lite-on nem működik.
  Másik alkalmazás látja, használja.
  Pedig akartam prémium hozzáférést venni, de így semmi értelme.

  1. Hello Peter, ez érdekes, pedig a Geonaute nem rossz márka. Próbâld ki más telefonnal is hogy kizárd a lehetőséget, hogy a Huawei teleginnal nem működik csak !

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.