Swim

Swim Equipment
my equipment

Ez az a sport amit teljesen az alapoktól kellett felépíteni hiszen futni, biciklizni már “tudtam”. Igaz ezeket is lehet professzionálisabb szinten csinálni és az alapokat megtanulni, de az úszás egy kicsit fekete leves nálam, de gondolom mindenkinél. Kivéve azokat akik az úszás sportágból jönnek át triatlonba. Nekem soha senki nem tanította, elmentünk strandolni és úsztunk ahogy szüleink megmutatták, amolyan vízilabdásan : folyamatosan kint van a fejünk a vízből. Na ezt a szintet kellett feljebb tornázni és erre profi szakembereket kerestem meg. Első nekifutásnak 2013-ban felkerestem Gyepes Lajos elnök és fiát Gyepes Ádámot szakosztályvezető (Római Sportegyesület) mentem el. Itt hamar kiderül, hogy amit én úszás néven ismertem az nem az

Második nekifutásra 2015-ben elmentem a IM Budapest TRIatlon klubba ahol Kropkó Péter (51x IM) és Imre Alexandra okítását kaptam nem kevés sikerrel.Itt kezdődött el igazán a drillek (alapgyakorlatok) tanulása a “játékszerekkel” deszka, lábbolya, kézellenállás stb….Jöttek az időre mért 200 méterek, minél hatékonyabban. K.Péter nagyon jó edző és szakember akinek a vízben is nagy tekintélye van. A mai napig itt vannak az instrukciói a fülemben. Télen az alapozásnál ismét felkeresem őket és akkor talán be tudom mutatni a fejlődésemet ?! Jelenleg a kilométereket gyűjtöm a Dagályban előtte télen a Hajós Alfréd sportuszodában tettem ugyanezt. Mondhatnám, hogy van már fogalmam mit kell csinálni, de végeláthatatlan számomra most az elvégzendő feladatok tárháza. Így nincs más tenni mint gyakorolni, gyakorolni és úszni sokat. (persze a futás és tekerés mellett)

Helyek ahol (meg)számolom(tam) a csempéket

MOM ***** uszoda (50-es nyáron nyitott)

img_3015-1

Hajos Alfréd uszoda (50-es nyitott medence)

13113039_819421508201702_616221196938538046_o

Dagály Sportuszoda (50-es nyitott medence)

Dagály Sportuszoda

WP_20160605_13_51_45_Pro

UPDATE : 2016.12.

Találtam egy nagyon komoly uszodát (egy kedves ismerősöm ajánlotta) Szentendrén V8 azaz a Vizes 8. Ez az uszoda miden földi jóval fel van szerelve ami egy triatlonosnak lelhet, de persze aki nem triatlonos az is megtalálja a számítását. 33-as medence a legnagyobb ez az egyetlen negatívum. 5* uszoda ami azt hiszem magáért beszél. Tisztaság van nincs tömeg és az árakkal sem a felsőbb tízezreket célozták meg.

v8

UPDATE 2017  : új helyszín

Megnyílt a Duna Aréna és természetesen ott voltam az elsők között. Kipróbálhattam, megnézhettem és ha már ott voltam akkor készítettem egy selfit Gyurta Danival, aki szerénységével, megjelenésével lenyűgözött !
Gyurta Danival - Duna Arénában

UPDATE : 2018.07.14.-én  elértem és teljesítettem az egyik bakkancalistás sportolásomat – átúsztam a Balatont keresztbe (5,2 km ) 2:32:45 alatt

oklevel.pngCélban.jpg

Ezzel azt hiszem magamnak és másoknak is bebizonyítottam, hogy megtanultam úszni. Igaz ez a képesség fejleszthető és a testösszetétel (tömeg) függvényében változhat is. Gyorsulni és fejlődni még biztosan lehet, de ehhez heti rendszerességgel kell gyakorolni, uszodába járni.