STRAVA

Strava logo.jpg

STRAVA igen ez lett a futók, triatlonosok Social Media-ja, közösségi oldala. Itt mindenki megtalálható aki számít él és mozog, lötyög, fut, kerékpározik stb. Az alapkoncepció pedig ugyanaz mint a többi futó szoftvernél : monitorozza a mozgolódásunkat. Itt is kaphatunk a mozgolódásunkra LIKE-okat csak itt Kudos-nak hívják 🙂

Miért jó ez nekünk ?

Elsősorban azoknak jó akik versenyeznek vagy készülnek valami megmérettetésre. Másodsorban mindenkinek aki szeretné visszalátni a mozgolódását telefonon vagy képernyőn. Ezeket az adatokat lehet elemezni, összehasonlítani, következtetéseket levonni. Jól jön az edzéseken is a mérhetőség és nem az érzésre futok egyet és majd az lesz a sportformám című tragikomédia.

Aki egy kicsit komolyabban foglalkozik valamilyen állóképességi sporttal az tudja számok nélkül nincs mérhető eredmény és fordítva is igaz. Sportformát el lehet érni fokozatosan felépített edzésekkel, de jobb (könnyebb) ha erre segítségül hívjuk a technikát és ezzel fokozatosan és ésszel használjuk a szuper kompenzációt.

Szuper kompenzáció

Több futó alkalmazás is csatlakozik a STARVA-hoz. Azaz ha valaki régebb óta használ valami más futást, biciklizést vagy egyéb sportot monitorozó szoftvert akkor sem kell kétségbe  esnie mert össze lehet kapcsolni, így az adatai nem vesznek el. Miért fontos ez ? Mert ha éves összesítést nézel vagy akár havit és pont alkalmazást váltottál valami más órára, kütyüre akkor össze kell adogatnod manuálisan az adatokat.

megj : milyen érdekes nem ? Régen ez nem okozott problémát, majdnem mindenkinek volt kockás edző füzete és abba vezette az edzéseit, futásait megjegyzéssel infókkal.

PROGRAM

Van mobilos és online webes felülete is.

Mindkettő ingyenes, de van fizetős (upgrade) része is. Havi szinten nem nagy összeg (6 $ = 1800 huf ) , de a baj ott van hogy éves elszámolás van ezért az égész évet levonják a számlánkról egyben azaz olyan 70-80 $ = 21.000-24.000 huf körül árfolyam függően. Ami szerintem nem kevés egy programért kifizetni. Persze függ attól ki milyen szinten analizál.

Upgrade_1

Ekkor már a pulzusunkat is analizálhatjuk, tervezhetünk edzést, versenyt analizálhatunk és sok egyéb olyan adatot kaphatunk mint a TP (Training Peaks) felületen.

Az alap programmal is bőven kapunk információt futásunkról, edzésünkről.

Folytatom csak valahol futok, úszok vagy biciklizek, de lehet keresztedzést csinálok valamelyik fitnesz parkban 🙂