Kalenji Ekiden One

  • Ára : 5990 .- Ft 🙂
  • Súly : 275 gr (43-as)
  • Használhati terület : terepen (sík és enyhén emelkedős terepen, ösvényen való futáshoz, egy órán át)

Szétszakadt a Salonom Skeleton AC TRIAL cipőm így  terep verseny előtt kényszerültem vásárolni egy cipőt. Tudtam jó mélyen bele kell nyúlni a zsebembe ahhoz, hogy a megfelelő cipőt kifizessem. Elmentem a Decathlonba és felpróbáltam az éppen aktuális készletből az összes terepfutó cipőt. 5900.-ft-tól 32.000 ft-ig volt lehetőségem választani. Szépen sorban  mindegyiket kipróbáltam és mozogtam benne egy kicsit. Viszont a terepcipő az egyetlen szerintem aminél a használhatósága csak terepviszonyok között lehet megtudni.

Mely cipők közül választottam

  1. Salomon Speedcross 3
  2. Kalenji XT5
  3. Kalenji Ekiden One
Tapasztalataim (ez persze eltérhet mások tapasztalásától)

Nekem ennyit nagyon megért, a polcon is az volt kiírva heti 1x használatra. Ha heti 4x futunk akkor én 3 típusú cipőt használok.

  • Hosszú futásoknál 10-20 km Asics GEL GT-2000(T500N)
  • Iramfutások,fartlek –  5-6 km – Nike Free Run 5.0
  • Terepfutás, hegyen – Kalenji Ekiden One

Így mint látható nem terhelem meg a lábamat egyik fajta cipővel sem. Minden futáshoz más cipőt használok. Régebben csak 1 db cipőm volt ezt most már megértettem nem lehet. Amennyi típusú terepen, úton, stílusban futok annyi fajta cipő kell.

Futás utáni tapasztalatok

Elmentem természetesen kipróbálni a kedvenc helyemre Nagy-kevélyre. Itt kellően kap(ott) mindent a cipő. Van emelkedő, erdő, szikla stb…

5990 Ft-ért nagy csodát ne várjunk, de ennyi pénzért nagyon megéri akármikor tartalék cipőnek is.  Ha meg azt vesszük alapul, hogy a Salomon Speedcross 3-as cipő 36.000 Ft  akkor nem kérdés. Aki nem talicskával hordja haza a pénzt és nem tud megvenni egy SC3-ast vagy egy HOKA-t annak megfelelő választás.Igaz az annyival nem tudnak többet csak ha mindig terepen futunk akkor éri meg beruházni ezekre a típusokra.

Szoktam nézni a parádézó divatfutókat akiknek van pénzük és semmi sem számít. Felvesznek egy Speedcross cipőt utcai (aszfalt) futóversenyre ?! Szerintetek mennyire normális az ilyen ? Az a kapaszkodó részt az alján nem aszfaltra találták ki hanem terepre, hogy ne csússzon.Mindegy…….térjünk vissza tesztalanyunkhoz………

Csak ajánlani tudom, nem kell túldimenzionálni a dolgot. Megveszed, felveszed és elmész futni a természetbe ennyi…….

Jó sportolást !!