Asics GT 2130

  • Vásárlás helye : Spuri Futóbolt
  • Ára : 32.990 huf (kedvezménnyel – leárazva) 
  • Felhasználási terület : aszfalt futás
  • Táv : 10 km, félmaraton

TESZT – TAPASZTALATOM

Mivel elég régen használom a cipőt kb 1,5 éve van tapasztalatom a cipőről és ezt megosztanám azokkal akik ilyen cipő vásárlásán gondolkoznak. Spuri futóboltban vettem, szakszerű segítségnyújtással egybekötve (ez nincs mindenhol benne az árban). Megnéztük milyen a lábam, milyen futóstílust képviselek. Neutrális azaz nem dől semerre a futás közben a lábam.

Asics GEl-2130GT

Design, kinézet : amikor megvettem nem elsősorban a kinézet miatt vettem hanem inkább a szakemberre hallgattam. Az Asics cipőkkel különben nincs semmi gond a kinézetüket illetően. Talán az Asics  és az Adidas állja meg a helyét funkcionalitás és kinézetben is egyaránt.

Kényelem : kényelmes de inkább erős és stabil cipőnek nevezném. Hátul a “hot-form” miatt nagyon stabilan fogja a bokát.

Rugalmasság : nem kifejezetten rugalmas, mint inkább masszív.

Ütéscsillapítása,párnázottság: nagyon nagy a csillapítása direkt olyan cipőt kértem ami aszfalton és nagy súllyal használható.

Szellőzés,légáteresztés : elöl a cipő szövete jól szellőzik de a hátsó része nem igazán.

Összegzés : Legközelebb is vennék ilyen cipőt.

asics-gel
Borvidék félmaratonon bevetés közben

UPDATE :

Elérkezett a futócipőm cseréje így közel 1430 km-nél kénytelen vagyok lecserélni a régit. Ennyit “tettem bele” és ez a mennyiség már jelentősen csökkentette a csillapítását a cipőmnek.

Asics GT-2130-asomat. Nagyon jól bírta a kiképzést kivéve a bal lábamon ketté szakadt a szövet ezért már nem volt biztonságos a futás vele. Mivel jórészt aszfalton futottam vele a csillapítás is csökkent nagy mértékben.

Cipővásárlásnál nálam a fő szempont az ár, utána a hasznosság azaz mennyire jó a cipő és legvégső soron a kinézet bár ez olyan mint a lányoknál (ha a ffi megnéz egy nőt akkor nem elsősorban a “funkcionalitása” a legfontosabb hanem a vizuális tényezők fogják meg elsőre az embert) Szóval a cipőhöz visszatérve ár-értéket kellett nézni. Hol lehet ilyenkor a legjobb cipőket venni ?!Sok bolt van ahol futócipőt lehet vásárolni de kevés hely van ahol hozzáértően,szakszerűen segítenek.

Vásárlás során felmerülő kérdések :

  1. Mekkora a súlyod (vagyis a tömeged ….mondaná a fizika tanárom)
  2. Kifelé vagy befelé dőlő futásod van ebből 3 fajta van (befelé dőlő akkor – pronálo, kifelé dőlő akkor – szupináló vagy semleges neutrális) ezt egy egyszerű rajzlap teszttel le lehet ellenőrizni. Vizes talppal rálépsz a rajzlapra és lehet látni mekkora a boltíve a lábadnak. A másik módszer egyszerűen vedd elő régi vagy jelenleg használt cipődet és nézd meg merre dől.
  3. Mennyi pénzed van erre a tranzakcióra
  4. Melyik cipő teszik
  5. Felpróbálás után egy kis kocogással megnézve a kényelem, stabilitás teszt

Helyszín vagy bolt kiválasztása : Decathlon, Spuri cipőbolt, Nyúl cipőbolt itt tudnak segíteni. Mondjuk ha a Dechatlonba mész oda egy nyári dolgozóhoz akkor kicsi az esélyed,hogy értelmes dolgot fog mondani. Ha valaki szeret kísérletezni vagy van már annyi tapasztalata akkor mehet bármelyik cipőboltba vásárolni. Én is így tettem nem mintha olyan nagy tapasztalatom lenne de megkockáztattam, hogy lesz olyan ami az elképzeléseimnek megfelel minden szempontból. Mammutba mentem a HERVIS-be. Sok cipő van sőt az összes új cipőt ki tudtam próbálni (pl.NIKE Free run) ez az a cipő ami lehelet könnyű és annyira flexibilis hogy körbe lehet hajtani. Próbáltam egy Adidas ………cipőt is.

Nekem végül a választásom Nike Dual Fusion ST2-esre esett. 19.990 huf -ot fizettem érte. Teszt itt olvasható : Nike Dual Fusion ST2

NIKE-Dual-Fusion-ST2

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.