Új POLAR V800 teszt

Megjelenés : 2017
Ára : 129.990 (akciósan 91.990 – 99.990 huf)

 • Súly : 79g
 • Vízállóság : 30 m
 • Vastagság : 12,7 mm
 • Kijelző : Gorilla-glass
 • Burkolat :Alumínium és rozsdamentes acél
 • Kijelző : nagy felbontású (128×128) érintő gesztusok
 • Akkumulátor : 350 mAh-s lítium-polimer akkumulátor
 • Szinek : fekete, piros, kék

Heghallt az első POLAR V800-asom 😦 de már meg is van az utódja az újabb POLAR V800-as ! Miben különböznek ? Van különbség a két megjelenés között vagy a hozzá kapott kiegészítőkben (mellkaspánt,szenzor,töltő) ?

Akit a V800-as tudása érdekel ezt a blogbejegyzést olvassa el : POLAR V800

polar v800

Legfőbb kérdés : Megéri-e lecserélni és az új típust megvenni ? IGEN (röviden)

Ezekre próbálok választ adni ebben a bejegyzésben és a személyes tapasztalataimat osztom meg veletek.

V800_Black
elegáns fekete megjelenés karcsúságot ad a viselőjének

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

2014-ben mutatták be a CES-en a POLAR V800 GPS-es Multisport óráját. Nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy akkor talán a legnépszerűbb triatlonos óraként terjedt el. Megjelenésével, tudásával az elsők között volt. Jómagam is beruháztam az akkor elég magas árnak számító okosórába.

2016.01. ekkor vettem meg a POLAR V800-as triatlon órámat. Két és fél év telt el azóta. Számtalan futó és triatlon versenyt és edzést csináltam végig vele. Nagyatádi ExtremeMan versenyt végig vitte velem és bírta ! Pedig nem kevés időt töltöttem el a pályán a lábsérülésem miatt a maratoni időm hosszúra nyúlt. Számtalan és hosszú kilométereket tettünk meg együtt Budapest és egyéb helyeken a különböző medencékben. Számolta helyettem a “csempéket” (ami valljuk be nagyon nehéz óra nélkül) Szinte kívülről tudja(ta) az útvonalaimat és a testem minden rezdülését ismerte. Figyelte 24 órában a mozgásomat és őrködött miközben aludtam és monitorozta mennyire alszom mélyen. Elfáradt szegény és megadta magát. Sajnálom mert nem kevés pénz volt 99.990 Ft, de viszont ha azt nézzük 100%-osan kihasználtam minden funkcióját, tudását. Nézzük az új megjelenésű testvérét miben tud többet ?!

Új POLAR V800 teszt

Design, kinézet

Első és talán a legfontosabb szembetűnő különbség a kinézetében van. Kapott egy új házat és a szíjnál egy fekete festést (fekete és a piros, kéket nem láttam még az új házzal). Nekem kifejezetten tetszenek a fekete részek. Ettől kisebbnek és sportosabb, komolyabb letisztultabb formát, megjelenése ad az órának. Fekete szín ruhában is vékonyít, így egy kicsit kisebbnek tűnik az óra, de paramétereiben nem lett változás.

A legtöbb óránál ami GPS vevőt tartalmaz az a baj, hogy “dundi” vagy “bumszli” kinézete van. Férfiként is nehézkes a hordása. Ettől a viselése nem kényelmes a minden napokban, éjszaka meg főleg zavaró lehet. Jómagam éjjel nappal viselem, rajtam van, mindig monitorozom az alvásaimat hiszen ez létfontosság az edzettséggel szemben. Ezért nem veszem le csak ha töltöm.

Polar V800 vs new_2.jpg

Gombok

Fekete ház és szíj csat mellett a gombok is “be feketedtek”. AZ, hogy ez jó vagy sem használat közben derül ki.

UPDATE 2019.09 : sajnos a fekete színű gombok csak festések ezért a használat során kopik a festék.

Szíj

Ez is egy sarkalatos pontja az órának, hiszen az érintkezik a testünkkel egész nap. Csak egy festést kapott a rozsdamentes acél. Kérdése számomra, hogy ez mennyire kopásálló?! Szíj anyaga nem változott, de mintha más lenne egy kicsit az anyaghasználat. Bár az is lehet, hogy a 2,5 év után már a “régi” V800-as szíj változott meg (át) kicsit.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Sajnos sokszor hallani és nekem is elszakadt a szíj.Persze ez nem azt jelenti, hogy mindenkinél el fog szakadni, de ha sokszor fel-le veszed előbb-utóbb sajnos csere lesz a vége.

USB Töltő

Nem történt változás ebben sem. Ugyanazt kapod mint a réginél, így én is azt használom még az új óra töltéséhez.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


Mellkaspánt

Itt is történt egy-két apróbb változás. Csak az előnyünkre, hasznunkra vált. Valószínű figyelik a vásárlói visszajelzéseket.

miben változott :

 • Polar Pro CHEST STRAP, azaz textil rész tartozik. Ez a textil több érzékelővel, egy kényelmes műanyag csattal és csúszkálás elleni tapadókorongok találhatóak.
 • összecsatolás (talán ez az egy a hátránya mert szerintem ez nem annyira tartós)

  Polar Pro CHEST STRAP.jpg
  gumi gömbök biztosítják a csúszás mentességet a testünkön

BT Senzor – H7 vs H10

Igen azt hiszem ebben történt a legnagyobb változás. Generáció váltásról beszélhetünk hiszen a BT technológia folyamatosan fejlődik és ez minden technikai eszközt érint. Míg az első POLAR V800-nál H7-es BT Smart szenzort kaptunk a csomagban addig az új “modellben” H10-es.

Mivel tud ez többet ?

 • Saját magunk is tudunk benne elemet cserélni
 • fejlettebb technológia lapul a H10-esben memória ezért tud adatokat tárolni
 • 5 GHz adatátvitellel dolgozik ezért a Fitnesz termekben található gépekkel is kompatibilis
 • Érdekessége a mellkaspántnak, hogy belső memóriája is van. A belső memóriáját a Polar Beat app-on indíthatjuk el, majd edzés után vissza kell térni a telefonunkhoz és leállítani a mérést. A mellkaspántról rákerülnek az adatok az APP-ra. Előnye, hogy a méréshez nem kell óra, telefon, így sok sportág, kihívás teljesíthető a Polar rendszerrel.

Itt pedig a hivatalos megfogalmazása a H10-es BT Smart jeladónak

Bluetooth Smart + GymLink (5 kHz)

Egymáshoz társítja a Polar eszközt és a lehetséges érzékelőket, és lehetővé teszi az adatok mobil szinkronizálását. Szabványos, nyílt platformra épülő, kis energiafogyasztásra optimalizált vezeték nélküli kommunikációs technológia. A párosítással a rendszer a Bluetooth-érzékelőt automatikusan a pulzusmérőhöz rögzíti, és továbbítja rá a megfelelő adatokat. A pulzusmérő csak a hozzá társított jeladóból fogad adatokat. Az 5 kHz-es jelátvitel párosítás nélkül működik, és elsősorban a pulzusszámértékek továbbítására szolgál vízi sportok, például úszás esetén, illetve különböző edzőtermi helyzetekben.

Forrás : polar.com

Polar V800 black
Itt látható a hivatalos video(k) a beállításokról.

Mostani vásárlásomnál már a dobozon is feltüntették a Compatible with STRAVA szoftver támogatását és 60 napos prémium szolgáltatás kipróbálását. Ha valaki triatlonozik szinte “létszükséglet” a Trainingpeaks szoftver használta az edzettségének monitorozása és nyomkövetése. Ebben a szoftverben olyan mérőszámok alapján látod fejlődésed ami alapján egyértelműen tudod időzíteni a sportformádat egy adott versenyre. Mert ügye az edzettség egy reverzibilis folyamat ami ha nincs tervezve (micro, makro, mezo ciklusokban) akkor lehetsz jó formában és edzett ha az nem a versenyre csúcsosodik ki.

STRAVA is ebben próbál segíteni hiszen ott több adatok tudunk kiszedni a pulzusmérésből. Tehát érdemes kipróbálni. Az csak üzletileg érdekes miért pont a Stravat integrálták bele szoftveresen ?!

Strava 60 day Polar

Update – frissítések

Igaz ez nem a dobozban van hanem mindig szoftveresen érkezik. Nagyon pozitív, hogy folyamatosan, de nem sűrűn érkezik valami kis újdonság az órára. Örültem amikor megjelent a GoPro Hero menüpont. Nagyon hasznos ha biciklizés közben vagy futás közben használsz Go Pro-t, hiszen az órádról tudsz fényképeket készíteni, felvételt indítani stb…

Igaz 2017.11.21. hó ekkor volt az utolsó firmware frissítés a V800-nál. Ez elég viszont elszomorító. Tehát valószínű leálltak a fejlesztéssel, javításokkal.

Összefoglalás

Nagyon jót tett a ráncfelvarrás a POLAR V800-asnak. Kinézetre nekem nagyon tetszik, jobban mint az elődje.

Tartósság szempontjából ú

jbóli két év használat után tudok majd érdemben bármit is mondani. Pulzusmérésben nagyon sok potenciál van. Kicsit úgy érzem, hogy az orvosok és a kutatók titkolóznak, nem adják ki az információt. Ha egy kínai orvos tud a pulzusból gyógyítani akkor azt hiszem sok-sok adatot ki lehet nyerni ebből az információból amit a szívünk közöl edzés, mozgás, terhelés alatt. Ezáltal sok betegséget meg lehetne előzni. Prevenciós célzattal is jól lehetne használni a pulzusmérést.

Személyi edzőként kifejezetten fontosnak tartom azt, hogy foglalkozzunk az edzés (szívünket ért terhelés) alatt a pulzusméréssel. Persze az adatok értékeléséhez szakembernek kell lenni, de minimum nagy tapasztalattal kell rendelkezni ahhoz, hogy tudjunk mit kezdeni a megkapott értékekkel.

Számomra külön öröm, hogy folyamatosan – de nem túl sűrűn – jönnek ki a frissítések. Ez azt jelenti, hogy foglalkoznak az órával és a jövőjével attól függetlenül, hogy a háttérmunkában lehet új modellen dolgoznak 🙂

Pozitivum(ok) :

 • szép megjelenés
 • hosszú akkuidő (gps-el nagyatádi versenyen simán végig lesz veled)
 • GoPro kamera párosítás (felvétel indítás, kép készítés, vezérlés)
 • Polar pedálfordulat mérő és sebességmerő párosítása
 • okosóra funkciók (csak amennyi szükséges)
 • nem érintő kijelzős
 • tap funkció amivel beállított dolgokat lehet csinálni (pl. köridő)
 • H10-es BT Smart szenzor és Polar Pro CHEST STRAP
 • edzéstervezés
 • Orthostatic teszt (paraszimpatikus és szimpatikus idegrendszer állapota)
 • RI (Running Index)

Negatívum(ok) :

 • nem tudok ilyet mondani

News (POLAR forrás, kapcsolatból) ősszel jön az újabb modell. Az biztos, hogy elsőként f

ogom megvenni és tesztelni.

Ha kérdés merül fel a beállítással kapcsolatban írjatok vagy keressetek email-en ……….

HA TETSZETT ÉS HASZNOSNAK TALÁLTAD LIKE-old és IRATKOZZ FEL BLOGOMRA TOVÁBBI TESZTEKÉRT