Triatlon

Triathlon Icons 3

Az a közmondás, szájbeszéd járja : valaki egy idő után ha már sok éve fut(ott) vagy elindul az ultra távok felé vagy “továbbtanul” és triatlonos lesz belőle. Ezt egy kicsit kiegészíteném azzal a gondolattal, hogy talán a szívnek és a testünknek is egy kicsit jobb ha nem egyoldalúan terheljük ?!

Nekem nem okozott jó érzést amikor 2014-ben a Kinizsi 100-ason teljesített 40 km szakaszon eltévedtem (vagyis a 100-as útvonalát követve mentem) és plusz 16 km !! futottam ami annyira kivett belőlem, hogy összesen majdnem 8 órát futottam. Ez nem esett jól megmondom őszintén. A dologhoz az is hozzátartozik, hogy volt a távban bőven szintemelkedés is ami igazán kivette belőlem a maradék energiát is.

Ismerős az amikor mész egy adott versenyen és a 35.km megtétele után még csak  ténylegesen verseny km szerint csak 27.-nél vagy ? Lelkileg igazán megviseli az embert főleg ha ezt nem szánt szándékkal csinálja. Nem kapott el a gépszíj a hosszútávfutások iránt sem. Minden tiszteletem az ultrások felé, de nekem a testem és a lelkem sem kívánja. Így van ez nem mindenkiből lesz Lubics Szilvi vagy Maráz Zsuzsi, de említhetném a férfi nem képviselőit is akik hazánkban szép számmal képviselik a Spatatlonon minket magyarokat. Nekem nem mozdult meg semmi bennem amikor hallom, hogy valaki 100 km-tert fut. Elismerem, tisztelem, becsülöm, de nem tudom felfogni hogyan lehet teljesíteni ekkora távot. Azt meg végképp nem tudom elgondolni sem, hogy ez egészség megőrzése érdekében történik ?! Visszatérve a TRIatlonra……Nekem az első IM World Championship Hawai videótól kirázott a hideg amikor 3 éve megláttam a youtubeon.

UPDATE : 2017.07.29. MOST MÁR NEKEM IS VAN SAJÁT IM VIDEÓM  AMIN ÉN VAGYOK A FŐSZEREPLŐ

Akkor határoztam el nekem ezt kell csinálnom ha törik, ha szakad. Mivel a blogom főként futásról és futóknak és az egészséges életmódot választóknak szól, ezért nem akartam információanyag hiányában erről írni. Most 3 év gyakorlás után azt mondom van egy kicsi tapasztalatom és meg tudom osztani azokkal akik ebbe az irányba kacsingatnak. Három éve tekerek, de csak idei évben tudtam olyan biciklit venni amivel oda tudok állni egy triatlon versenyhez, úgy hogy van esélyem normális időt biciklizni.Úszás egy kicsit nehezebb “ügy”. Első évben elkezdtem egy úszóedzőnél felkészülni Gyepes Lajos az Római Sport Úszó Egyesület vezetőjénél…………de hamar kiderült, hogy esélyem nincs gyorsúszásban teljesíteni bármilyen távot. Ezért a mellúszásra és a tétsúlyomra kezdtem fókuszálni. Majd jött egy év kihagyás ebben a  sportban és 2015-ben beléptem a IM Budapest klubba. 2016 januárjában elkezdtem az úszó edzéseket Kropkó Péter és Imre Alexamdra oktatásával, felügyeletével a MOM Sport uszodában*****. A munka úszás fejlesztése és a drillek gyakorlása folytatódik…….jelenleg a Hajós Alfréd és a Dagály medencéinek a csempéit számolgatom……………..

img_3015

UPDATE : 2017.07.29

Nagyatád ExtremeMAN : Iron Man lettem vagyis teljesítettem, megcsináltam. (vagy ExtremeMan ez már mindegy a táv ugyanaz)   Sok idő, edzés, türelem, áldozat részemről a családom részéről. Nagyon sok pénz ami az idáig vezető úton elfogyott, de megérte mert most már tudom miért harcoltam.

 

Amikor készültem nem tudtam mi lesz. Nem tudtam mit fogok érezni és mit kapok ettől az egész versenytől. Ekkor már túl voltam több mint 90 jegyezett versenyen. Nem kevés és még több tapasztalat, jó és rossz is. Mert ha azt hiszi valaki minden versenyem tökéletesen sikerült, akkor ki kell ábrándítsam. Volt idő amikor még a félmaratoni 2:00:00 idő leküzdése volt a nagy céljaim között. Ma már álmomból felébresztve is futok kettő óra alatti félmaratont, nem okoz problémát. Tehát a célok mindig változnak és akkor van igazán életünk ha van célunk.

Most, hogy kihúzhatom a bakancs listámról ezt is kicsit de-motivált lettem, de fel sem merül bennem a kétség, hogy a 2018-as nagyatádi ExtremeMan távon ott leszek.

Ha minden sikerül akkor meglesz a 100.versenyem 2017.10.15.-én !!!

2019-ben párban teljesítettem a nagyatádi ExtreMEMan versenyt

Családommal_ 20190810_222643

 

“A gép forog az alkotó megpihen….”

12 év befutóérem gyűjteményem
2019-es állapot – 12 év befutóérem gyűjteményem (nem teljes)