Kalenji Kapteren M4

Ára : 14.000 huf (deathlon)

Vásárlás dátuma : 2014.05.16.

Felhasználási terület : terepfutás, trail

Súly : 345 g a 43-as méret.

Technológia :

pc0807001Egyre jobban bebizonyosodik, hogy a márka nem minden esetben a minőséget képviseli. Vettem nyáron egy Nike Dual Fusion ST 2 cipőt 20.000 Ft.-ért akciósan (ma már 13.990-ért is lehet kapni). Nagyon beharangozták gondoltam jó is – azóta is nagyon sok emberen, futón látom. Hát nem annyira jó mint amennyire jó marketinget kapott. Nincs a cipőbe 600 km sem és már kluttyog, megrottyant a hátsó sarokrésze és olyan hangokat ad ki mintha egy öreg suszter cipője lenne. Persze most sokan mondhatják nem 88 kg-ra van tervezve, de kérem rá van írva a dobozra, hogy csak giliszta testűek viseljék vagy X,Y kg.-ig ?!  Most amikor a Mikulás futás volt és a  Nike Futóklubhoz csatlakoztam odamentem a cipőtesztelőhöz és egyből megszólított: “nem próbálok fel egy cipőt” ?! Mondtam neki nem mert ezzel sem vagyok megelégedve. Rögtön rákérdezett miért ? Mondtam neki az észrevételeimet erre természetesen “kontrázott” és rögtön azt mondta 5-600 km az nagyon sok már rég le kellett volna cserélni. Nagy ló……szt, nem szabadna ennyi km után így kinéznie a sarokrészének egy futásra kiképzett cipőnek. Nem egy utcai cipőről beszélünk.

Mindegy………..

Nem is ezért írom a blogbejegyzést hanem a téli időátállás miatt most beruháztam egy terep cipőre. Itt volt az ideje hiszen az elmúlt 3 évet végig csúszkáltam a havas úton egy nyári futócipőben. Szakértők biztosan meg tudnák mondani de a saját tapasztalatom is az, hogy a cipő gumitalpa is olyan lehet mint a kocsin a tél vagy nyári gumi. Nem minden műanyag vagy gumitalprész alkalmas a mínuszokban való futáshoz. A talprész meg egyértelmű, hogy csúszik ami nyári vagy nem terep cipő.

Decathlonban mindig egy vagyont hagyunk ott, most is ez történt. Egy jó felső ami 2490.-ft.-ba kerül biztosan nem fogom ott hagyni (technikai téli felsőrészről beszélek)

Egy jó futócipőnek ami jó árasítva van most már nem tudtam ellenállni. Amikor kint voltam 2012-ben Amsterdam Maraton Expoján ott megtanultam, hogy nem feltétlenül a nagy márkák csak akik jó futó cipőt gyártanak vagy ruhát.

A MIZUNO olyan cipőket és ruhákat  mutatott be, hogy bármelyik Adidas vagy NIKE termék elbújhatott mellette. Hozzáteszem nem is voltak kint. Szóval a Kalenji és Mizuno nagy márka. Futás közben pont a múltkor néztem magamra, hogy szinte minden futófelszerelésem és ruhadarabom Kalenjis. Kesztyűm, zoknim, sapkám, technikai alsóm, technikai felsőm, szélkabátom, órám CW400 és most a cipőmnél ezt a márkát választottam : Kalenji  Kapteren 200. Hozzáteszem nem tudatosan választottam mindig ezt a márkát, de teljesen meg vagyok elégedve mind minőségileg, mind kinézetre azaz viselhetőségre. Árfekvésében teljesen vállalható márka.

Szóval a Decathlon honlapját böngésztem és mielőtt kimentünk az áruházba már kinéztem 7-11.000 ft közötti terep cipőt. Márka is megvolt a jól megszokott Kalenji, képek alapján jó terepes lesz belőle. Amikor elmentünk a Decathlonba nem volt az amit kinéztem viszont volt két választási lehetőségem. Az egyik inkább a vízállóságra ment – azaz vízlepergetős – és piros színű volt 11990.- ért a másik a jelenlegi választásom egy 14990.-Ft volt. Nagyon stabil, erős és kifejezetten TRIAL azaz terep cipő. Persze nem utolsó sorban jól is néz ki tehát viselhető. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Ár érték arányban egészen jó vétel.

pc080702 pc080707

A tesztet folytatom amikor már a cipőben lesz 5-600 km.

UPDATE 2014.04.

Kicsivel több mint 1 éve használom (vásárlás dátuma : 2012.12.hó) Túl vagyok az 5-600 km futáson a cipővel (csak terep), pontos adatot is tudnék mondani de nem számoltam még össze. A lényegen nem változtat, tudok infókat, tapasztalatokat mondani.

100%-osan meg vagyok elégedve a cipővel. Röviden ennyi de természetesen kifejtem bővebben.

Futásaim, edzéseim és a versenyek nagyobbik része terepviszonyok közé sorolható.

Mik tartoznak ebbe :

  • Hármashatárhegy (10 km +400 méter szint),
  • Nagy-Kevély (12 km +500 méter szint)

Ezeken az emelkedőkön edzek heti 2x és csak a Kalenji Kapteren 200-as cipőt veszem fel.

de természetesen megmaradt a

  • Duna-part a gyorsító futásaimnak is heti 2x.

Duna-partra (6 km)Nike Free Run 5.0-t használom, jól tudok benne gyorsulni.

Tapasztalataim :

  • nagyon tartja a lábam, vagyis inkább úgy mondanám feszes tartást ad futás közben
  • bordázottsága a talpán megfelelő kapaszkodást ad
  • erős anyagból csinálták meg ezért még a nyoma sem látható szálszakadásnak vagy egyéb romlásnak
  • viszonylagosan könnyen tisztítható (bár mosógépben még csak egyszer volt – sáros terep után mindig megvárom míg rászárad ezután könnyebb leverni a sarat)
  • ár-érték arányában kitűnő (14.000 huf)

UPDATE 2015.05.29

Kinizsi 40-es terepfutásomnál el kellett döntenem melyik cipőt veszem fel ?! A jól bevált Kalenji Kapteren kicsit lyukas, de annál jobb cipőt vagy az újonnan vett Salomon Trial cipőmet áldozom be a sáros terepen. Választottam még utoljára a Kalenjit használom. Majd 3 év szolgálat után meg kell válnom a cipőtől mert mindkét lábamon a kisujjnál az anyaga elfáradt (azaz kint van a lábujjam)

WP_20150529_016

Megváltunk egymástól !!!! (2015.05)

Eddig bírta a Kalenji Kapteren terepcipőm. Meg voltam elégedve vele 100 %-osan, kiszolgált engem és a lábamat. Ha lenne ugyanilyen vétel akkor ugyanúgy megvenném. Ár-érték arányban verhetetlen volt (14.000 Ft)

WP_20150529_011
2015.05.29.

Következő cipőm is Kalejni lesz elég jó modellek jelentek meg (talán kicsit másolva a Salomont, de ez kit érdekel az a lényeg kiváló kinézetű trial cipőket csináltak)!!!!

Kiprun Trial XT5 Blue  £ 49,99 (25.000 ft)

Közzétéve : 2012.12.09.

 

 

Kalenji Kapteren talp rész

Közzétéve: 2012. 12. 09