Nike Dual Fusion ST2

Divat cipő vagy futó cipő ?!

454242_500

Asics cipőm elérkezett a cseréhez (1430 km ami sok már egy cipőnek de nem volt rá felesleg a költségvetésből ) így elmentem cipőt venni …..

Nike dual Fusion ST2 (kék-fekete) erre esett a választásom mivel a pénztárcám határokat szabott. Utólag meg is bántam, hogy nem adidast vagy asics cipőt vettem.

Lábam, futásom neutrális (egy Adidas futótesztnél derült ki és a futóboltban is ellenőrizték)

Teszt (saját vélemény)

Design, kinézet : nekem elsőre megtetszett, színe nem túl hivalkodó és a kék-fekete színpárosítás minden ruhaszínhez használható. Felülről nézve (hiszen innen látja mindig a futó) sem csúnya.Különben a színválaszték hihetetlenül nagy talán ebből a cipőből gyártottak a legtöbb fajtát, színűt.

dual-fusion-454242-006-07

Kényelem : nagyon kényelmes és könnyű cipőnek is mondhatom, bár ez mindig viszonyítás kérdése,hogy milyen cipőt használtunk előtte. Nekem Asics Gel 2130-as cipőm volt amihez képest fényévekkel könnyebb. Belebújva is kényelmes és erős tartású bár megemlíteném, hogy nem “hot-form”-os azaz nem veszi fel a láb formáját.(asics ilyen volt). Elöl olyan mintha nem lenne cipő rajtam annyira könnyűre sikerült.

Rugalmasság : rugalmasságát (megint viszonyítva Asicshez) nem annyira rugalmas, mondjuk közepesen. Talpán található apró “dudorok” amik segítik kicsit a tapadást , de ezt inkább aszfalton lehet érezni.

Ütéscsillapítása,párnázottság: ez a pont ami nekem nem tetszik a cipőben.Miért ? Kb. 2-300 km van a cipőben és már meglottyant a hátsó része. Szemmel láthatóan nem az én súlyomhoz van kitalálva. Igazán kitalálhatnák már azt is hogy kg.-ra is kiírják melyik cipő milyen test súlyhoz való.( vagy lehet van ilyen ?)

Szellőzés,légáteresztés : ez viszont kiválóan sikerült megvalósítani a mérnököknek. Teljesen jól szellőzik és ezt futás közben is érezni lehet. Az asicshez képest mintha eddig dobozban lett volna a lábam futás közben.

Összegzés : vegyes érzések vannak bennem a cipővel kapcsolatban.Nem vagyok elégedetlen de lehet érezni,hogy egy kicsit mintha divatcipőnek készítették volna és nem egy jó futócipőnek.Sok embert láttam már az utcán ilyenben sétálni (nem futni) ami jelzi is hogy tetszetős cipő de aki sokat fut ilyet nem venne szerintem.Legközelebb nem vennék ilyen cipőt.

dual-fusion-454242-006-06

Ára : 19.900 Hervis Mammut (akciósan mivel le volt árazva)

Következő futócipőm ?! : Adidas Supernova Glide 4

82424-adidas-cipo03

 

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.