Csobánka terepfutás – Apa kezdődik

  • Rendezők : futapest
  • Helyszín : Csobánka
  • Táv : 12 km (300m D+)
  • Időjárás : -10 C fok

homerseklet

2017-év első versenye volt most hétvégén. Még a naptár első oldalát sem fordítottuk át, de már versenyzünk……..

Futapest versenyei mindig jók. Szervezés és a lebonyolítás minimalista, de a befizetett összeg is csekély. Megfelelő távolság, amolyan edzés jellegű távon és a szintemelkedés is kellően megdolgoztatja a szívünket, lelkünket. Ezen a terepfutó versenyeken is sok triatlonost láttam és szerencsére nincsenek cicafiúk meg a cicalányok akik a Margit-szigeten a legújabb NIKE felszerelésben futnak menetiránnyal szemben 🙂 Például az itt induló lányok, hölgyek nagyon kemények ……..minden tiszteletem feléjük.

 Azt mondják a nagyok és persze én is hirdetem nem csak büszkeségből, hogy télen sem áll meg az edzés, felkészülés. Nem divatból kell futni, edzeni meg akkor amikor jön a verseny időszak. Talán ilyenkor a legfontosabbak a kilométer gyűjtések, igaz most kicsit hideg van, de túl lehet élni csak megfelelően (rétegesen, kesztyű, szájmaszk) kell felöltözni.

Versenybeszámoló

Csobánka – reggel 10:30

Ekkor érkeztem a helyszínre mert nem akartam a kocsiban fagyoskodni és várni. Pont még időben érkeztem, igaz szabad hely nem sok volt, de a start helyszínén is lehetett parkolni. Nagy logisztikázás, hogy hétvégén a családdal is legyünk, de akkor vannak a futóversenyek is. Fejben készültem, hogy ha vége van a versenynek utána tusolás majd a családdal kell lennem szóval nem szabad nagyon szétcsapatni magam. Bár valaki fel sem kell ilyen hidegben reggel (igaz én meg le sem feküdtem mert éjszakás voltam 🙂

rajt-elott

10:50

Gyülekeztek az emberek szép számmal, köztük gyerekek (Pegazus Atlétika) is hiszen az 5 km táv egyszerre indul el a 12 km-rel. Bemelegítésnek nagyobb szerepe most volt, hiszen most nem csak átmozgatni kell az izomzatot hanem üzemi hőmérsékletre is fel kell melegíteni. Futottunk egy kicsit majd egy mikrofonos bejelentkezés után 5…4…3….2…1.. elindultunk.

felfele

A nyomvonal megfagyása miatt csak egymás mögött tudtunk menni, “szépen mint ahogy a csillag megy az égen” …….olyan osztály kirándulásosan.  Előzgetés meg elég sok kraftot kivesz az emberből emelkedőn felfelé így maradtam én is szélárnyékban. Nem volt nagy szint, de pont az a mi kellemetlen már a gyors futáshoz. Előzetesen 300 méter szintemelkedés volt versenykiírásban amit 6 kilométeren belül megfutottunk. Utána ott volt a “büfé” ahol lehetett egy kis helyi csemegét enni és teára hasonlító valamit inni. Persze azért köszönjük az önkénteseknek a frissítést.

Innen  lefelé vezetett a pálya nyomvonala, ahol a kövek talán még keményebben voltak ebben a hidegben mert én mindegyiket  éreztem a lábamban. Hóban jelölték a kilométerek múlását ez hajszál pontos volt hiszen a Polar V800-asom is pont ekkor rezgett. Néhol levettem a szájmaszkot mert emelkedőn elég nehezen kaptam levegőt, ilyenkor olyan érzésem volt mintha megittam volna egy hideg üdítőt annyira fagyos volt.

felfele-a-hegyen

Beérkezésnél nem voltak pom-pom lányok, ölelés, öröm, csokiszirom. Beérkeztünk, ennyi. Ez egy ilyen verseny, de ettől jó és ettől más mint a többi. Eredményhirdetésre el sem mentem hiszen vannak nálam sokkal jobb terepesek. Ahol meg Beda Szabi vagy Petsuk Zoli elindul ott már a dobogó valamelyik foka úgyis kilőve. Az én korosztályomban (40-49-ig) meg annyira sokan ráeszmélnek, hogy eddig semmit nem csináltak ezért ebben a  korcsoportban vannak a legtöbben. Sajnos a triatlon versenyben is.

Összegzés

Idő attól függetlenül milyen hideg volt jobbat rendelni sem lehetett volna.  Jó kis hétvégi kikapcsolódás kis költségvetéssel 🙂 olcsóbb mint egy mozi vagy színház bár oda is szívesen járok. Csobánkán nagyon sok szép hely van amit ki lehetne használni mondjuk egy harmadik táv erejéig nagyobb szintemelkedéssel ?!

csobanka

Pulzusom az egekben volt végig a verseny alatt, de ilyenkor a szájmaszk is gátol a szabad légzésben így nem csodálkozom az értékeken.

Eredmények később…….

Hírdetés

Csobánka terepfutás – Apa kezdődik” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: 2017 évértékelő |

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.