Irány a hármashatárhegy ……egy kis szíverősítőre

Mivel az idei év fogadalma közé tartozott több terepfutó versenyt és edzést vállalok elhatároztam, hogy megkeresem azokat a lehetőségeket amikor ki tudok menni a szabadba. Egyenes terepen nem nagyon tudok már kikapcsolódni futás közben.Mindenkinek jó ha nem aszfalton futok egyenes terepen. Jó a lábamnak mert nem teszem annyira tönkre, jó a tüdőmnek mert tiszta levegőt kap, jó az állóképességemnek mert itt tényleg történik valami legbelül.

Így hát az elhatározás tetté konvertáltam és a munkahelyem közelében található Hármashatár hegyet vettem célba munka előtt.

Munkahelyre sokkal könnyebb bevinni a futófelszerelést és onnan futni, mint a munkahelyre befutni. 11 km Békásmegyertől – Montevideo utcáig be az út de tulajdonképpen – bármennyire is kerülöm az autós forgalmat azért kis részben érintem azt. Hofi mondta még annak idején amikor még “praktizált” : “miért nem megy a sok kacsalábú ki a természetbe ?” én akkor ezt nem nagyon értettem, főleg mert nem is nagyon futottam sokat és azt is a Dunaparton.

Itt nincs Toto kutya aki segítsen eldönteni a helyes irányt
Itt nincs Toto kutya aki segítsen eldönteni a helyes irányt

Rajt : 15:26 (van 1 1/2 órám a szolgálat megkezdéséig)

Megkezdtem a futást felfelé a Szépvölgyi úton – kicsit hibásan mert azt elfelejtettem, hogy a buszfordulóig autók mellett tudok csak menni – legközelebb odáig autóval megyek, hogy ne csináljak nagyobb kárt a szervezetemmel mint hasznot. Buszfórdúlótól egyértelműen vezetett az út felfelé, sehol egy jármű sehol egy ember igaz -6 C fok volt és kezdett sötétedni. Próbáltam tájékozódni az Iphone+GPS kombóval hol vagyok és merre tartok. Kicsit kellemetlen lenne itt eltévedni – de mint kiderült semmi okom nem lehetett volna az aggodalomra. Simple egyenes út felfelé 4 km-en keresztül. Az erdőbe nem tudtam bemenni mert még nem ismertem az útvonalat milyen jelzésen kell mennem és mindent bokáig erő hó borított.

Így sikerült a számok tükrében
Így sikerült a számok tükrében

Konklúzió

Nem is értem eddig – 4 éve dolgozom ezen a környéken és számtalanszor futottam már be a munkahelyemre – hogy miért nem jöttem erre ?! Az út megfelelően megdolgoztatta szívemet, lelkemet. A táv megfelelő hosszúságú igaz még az erdőben lehet az útvonalat fokozni javítani. Szintemelkedésről álljon itt egy kis példa.

Megfelelő szintemelkedéssel rendelkező terep
Megfelelő szintemelkedéssel rendelkező terep

Mindenkinek javaslom – bár ahogy nézem a profisták is keresik a lehetőséget a természetben és emelkedőkön való futást – hogy keresse meg a lakóhelyének vagy munkahelyén vagy környékén a legmegfelelőbb terepet és menjen ki a szabadba erősítse a tüdejét egy kis kocogással és keresse a kapcsolatot a természettel hiszen mi is oda tartozunk IGAZ EZT SOKAN ELFELEJTIK.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.